Žestoke najave iz RS: “Možemo raspisati referendum o otcjepljenju!”

On dodaje da odluku Ustavnog suda BiH treba ignorisati i ne pridavati joj značaja, jer je riječ o političkoj, a ne pravnoj odluci

Možemo mi ponovo raspisati referendum, ali onaj o razdruživanju, komentar je profesora prava Vitomira Popovića povodom odluke Ustavnog suda BiH o osporavanju 9. januara kao Dana Republike Srpske.
On ističe da RS ne možemo mijenjati Dan Republike, niti to hoće, te da svi oni koji žele da ga ospore mogu na to da zaborave.

– Zašto bi to učinili? To je datum koji je donesen prije Dejtona i osnivanja Ustavnog suda BiH. To je isto kao da se mijenja datum o tome kada je počeo Prvi svjetski rat. Ne može se mijenjati neki istorijski datum, ističe Popović.

On dodaje da odluku Ustavnog suda BiH treba ignorisati i ne pridavati joj značaja, jer je riječ o političkoj, a ne pravnoj odluci.

Popović kaže da se o 9. januaru ne može raspravljati i da to treba jasno staviti do znanja i Ustavnom sudu BiH, ali i svima onima koji taj datum obilježavaju.
Govoreći o mogućnosti raspisivanja novog referenduma, Popović ističe da ne vidi svrhu toga.

– Već smo imali jedan referendum i narod je rekao svoje. Ne treba nama sud govoriti da mi možemo raspisivati referendum, jer mi to znamo. To je isto kao da vam neko kaže da promijenite vaš datum rođenja, jer mu ne odgovara. Možemo mi ponovo raspisati referendum, ali onaj o razdruživanju, kategoričan je Popović.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.