Zgrada Pravnog fakulteta u Zagrebu pomaknuta 10 centimetara?!

Glavna zgrada Pravnog fakulteta u Zagrebu toliko je oštećena u potresu da se u nju više neće moći ulaziti. Dekan Pravnog fakulteta Igor Gliha kazao je kako je, nakon što je sa statičarima Građevinskog fakulteta obišao sve tri zgrade fakulteta, svim zaposlenicima poslao obavijesti da je zabranjen ulazak u sve zgrade.

Najteže je pogođena glavna zgrada, u kojoj je i Rektorat Sveučilišta u Zagrebu. – Svi dimnjaci su popadali, ali, srećom, u dvorište. Sutra će doći vojska i to očistiti – kazao je Gliha. Krovište je, nastavio je, u prilično dobrom stanju, ali su zato popucali svi zidovi, stropovi.

– Ništa se nije urušilo, ali je zgrada pomaknuta 10 centimetara. To se izvana ne vidi, ali zgrada više nije sigurna. Unutra je sve porazbijano, porazbacano… – rekao je dekan, koji je vrlo zabrinut jer će zgradu trebati popravljati, što će biti ogroman trošak.

U nešto je boljem stanju fakultetska zgrada koja se nalazi nedaleko glavne, na broju 3, međutim, i ona je stradala i nije sigurna.

Dekana smo pitali i za zgradu koja se nalazi u Ćirilometodskoj ulici na Gornjem gradu, gdje je Katedra za međunarodno pravo, i čuli da je i ona oštećena, te nije sigurno u nju ulaziti.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.