Zidane prodaje pet velikih zvijezda Reala: Na transfer listi najskuplji igrač u historiji!

Zinedine Zidane dobit će rekordan iznos za pojačanja u sljedećem prijelaznom roku, a dio tog novca Real će dobiti kroz prodaju igrača.

Francuski trener, povratnik na klupu Reala, otpisao je petoricu nogometaša, otkriva madridski AS. Listu predvodi najskuplji igrač u historiji najtrofejnijeg evropskog kluba.
– Gareth Bale je na vrhu liste igrača za koje nema budućnosti u Realu. Toga je Velšanin i sam svjestan. Bejlovi predstavnici su 8. aprila bili na sastanku s generalnim direktorom kluba i rečeno im je da krenu u potragu za novim klubom. To je odluka koju Zidan više i ne pokušava sakriti. Bejlu je u posljednje dvije utakmice dao tek 29 minuta. Odlazi i Mariano Diaz. I njemu je jasno da Zidan ne računa na njega nakon što je kod francuskog trenera odigrao samo pola sata – piše AS.

AS navodi i kako Zidan nije oduševljen Daniel Ceballos, veznjakom koji je trebao biti nasljednik Luke Modrića u Realu. Zidan želi posebno pojačati vezni red, a uz Sebalosa, prekrižio je i Marcos Llorente i Brahima Diaz.

Upitna je i budućnost klupskih zvijezda Marcela, Isca i Tonija Kroosa.