Zmajevi uzdrmani do temelja: Šta se to događa u reprezentaciji BiH?

Atmosfera je poljuljana do temelja, navijači su zabrinuti…

Italijanski mediji tvrde da Džeko i Pjanić odlaskom na Evropsko prvenstvo moraju potvrditi klasu. Ipak, čeka ih vrlo vjerovatno najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Utakmica četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Italija – BiH igra se u utorak, 11. juna, na stadionu “Alianz Arena” u Torinu sa početkom u 20.45 sati. Dakle, Pjanić igra na domaćem terenu…

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su u Trening kampu omladinskih selekcija FC Juventus, u mjestu Vinovo pokraj Torina, imali prvi trening po dolasku u Italiju, sa kojom će u utorak odigrati utakmicu četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020.

Selektor Robert Prosinečki trening je zatvorio za javnost, odnosno samo predstavnici malobrojnih medija iz BiH mogli su prisustvovati, i to uvodnih 15 minuta prilikom zagrijavanja igrača.

Radili su u idealnim uslovima, a tokom uvodnog dijela treninga, gdje obično vlada opuštenija atmosfera, među igračima nacionalnog tima BiH, ovaj put, neskriveno vidljivo je bilo nezadovoljstvo uzrokovano očajnom igrom i sinoćnjim porazom u Tampereu od Finske (0:2).

Očito, atmosfera u timu kojeg sa klupe predvodi Prosinečki je poljuljana do temelja – javljaju italijanski i turski mediji.

Ipak, među Zmajevima navodno preovladava mišljenje da će se uspjeti oporaviti i zbiti redove, te pokazati nesporni kvalitet protiv favorizovanih Azura.

Utakmica četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Italija – BiH igra se u utorak, 11. juna, na stadionu “Alianz Arena” u Torinu sa početkom u 20.45 sati.

Poslije tri odigrana kola Italija je prva na tabeli kvalifikacione grupe ”J” sa maksimalnih devet bodova. Slijede Finska sa šest, BiH i Grčka sa po četiri, Armenija tri, te Lihtenštajn bez bodova.