in ,

Znao je da će ga ubiti?! Više od dva mjeseca prije smrti Al-Baghdadi je izabrao svog nasljednika!

Militant Abdullah Qardash izabran je, navodno, za nasljednika lidera Islamske države Abu Bakra Al-Baghdadija, koji je ubijen u specijalnoj misiji američkih snaga u sirijskom Idlibu, javio je američki magazin “Newsweek”.

Prema izvještaju, Al-Baghdadi je u avgustu zadužio Qardasha za poslove islamističke grupe, ali ga Islamska država nikad nije javno podržala. Regionalni obavještajni službenik rekao je za “Newsweek” da se pretpostavlja da je Qardash preuzeo Al-Baghdadijevu ulogu.

On je izjavio da Al-Baghdadi nije bio umiješan u svakodnevne operacije grupe i da je bio formalni vođa.

– El-Baghdadi je samo govorio “da” ili “ne” – dodao je zvaničnik.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump izjavio je jučer da je lider Islamske države poginuo na sjeverozapadu Sirije kad je aktivirao pojas s eksplozivom u tunelu u koji je ušao bježeći od američkih vojnika.

Trump je rekao da je Al-Baghdadi bio u tunelu sa svoje troje djece i da je aktivirao pojas s eksplozivom, od čije su detonacije svi poginuli. Trump je zahvalio Rusiji, Turskoj, Siriji i Iraku na pomoći u ovoj akciji, uz napomenu da nije bilo žrtava na američkoj strani.

Udarna vijest

Porodični zločin cijelu dijasporu okovao tugom: Tijela kćerki (16) i (10) pronašao otac, policija se šokirala kad je vidjela monstruma od majke…

Oženio se poznati bosanskohercegovački glumac, procurile fotografije sa vjenčanja!