Znate li ko je najbogatiji čovjek u BiH? Ovo sigurno niste očekivali, iznenadit ćete se!

Znate li ko je najbogatiji čovjek u BiH? Ovo sigurno niste očekivali, iznenadit ćete se!

Magazin Forbes je objavio listu najbogatijih ljudi na planetu, a među njima se našlo i nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Iako su mnogi očekivali da je najbogatiji biznismen u našoj zemlji vlasnik Binga Senad Džambić, to uopšte nije tako.

Naime, najbogatiji državljanin BiH je Drago Malinović iz Prnjavora, vlasnik kompanije Komerc-mali, a on je ujedno i sedmi najbogatiji čovjek na Balkanu.

Iako godinama gradi mega uspješan biznis, Malinović nije uopšte poznaz široj javnosti u BiH. Ipak, u njegovom gradu Prnjavoru svi ga poznaju te je veoma cijenjen posebno zbog svoje humanosti.

Lokalno stanovništvo ne zaboravlja da je uložio čak milion maraka u izgradnju nove škole “Branko Ćopić”, zbog čega je dobio i plaketu „Najplemenitiji podvig godine“ beogradskih Večernjih novosti.

Godišnje zaradi oko 250 miliona maraka

Kompanija Komerc-mali, koja je osnovana 1993. godine, ima ogromne godišnje prihode veće od 250 miliona maraka. Prvobitno su poslovali kao trgovina na veliko i trgovina na malo građevinskim materijalima, a od 1999. godine osnovna djelatnost preduzeća Komerc-mali je trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim učešćem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu.

Sada ovo preduzeće vrši prodaju na tržištu cijelog Balkana.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.