Znate li ko je najbogatiji čovjek u BiH? Ovo sigurno niste očekivali, iznenadit ćete se!

Znate li ko je najbogatiji čovjek u BiH? Ovo sigurno niste očekivali, iznenadit ćete se!

Vijesti

Magazin Forbes je objavio listu najbogatijih ljudi na planetu, a među njima se našlo i nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Iako su mnogi očekivali da je najbogatiji biznismen u našoj zemlji vlasnik Binga Senad Džambić, to uopšte nije tako.

Naime, najbogatiji državljanin BiH je Drago Malinović iz Prnjavora, vlasnik kompanije Komerc-mali, a on je ujedno i sedmi najbogatiji čovjek na Balkanu.

Iako godinama gradi mega uspješan biznis, Malinović nije uopšte poznaz široj javnosti u BiH. Ipak, u njegovom gradu Prnjavoru svi ga poznaju te je veoma cijenjen posebno zbog svoje humanosti.

Lokalno stanovništvo ne zaboravlja da je uložio čak milion maraka u izgradnju nove škole “Branko Ćopić”, zbog čega je dobio i plaketu „Najplemenitiji podvig godine“ beogradskih Večernjih novosti.

Godišnje zaradi oko 250 miliona maraka

Kompanija Komerc-mali, koja je osnovana 1993. godine, ima ogromne godišnje prihode veće od 250 miliona maraka. Prvobitno su poslovali kao trgovina na veliko i trgovina na malo građevinskim materijalima, a od 1999. godine osnovna djelatnost preduzeća Komerc-mali je trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim učešćem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu.

Sada ovo preduzeće vrši prodaju na tržištu cijelog Balkana.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Znate li ko je najbogatiji čovjek u BiH? Ovo sigurno niste očekivali, iznenadit ćete se!

  1. jesteli vi normalni koji drago najbogati na balkanu a gde je kostic miskovic karic paacoli munti milijarder ne mojte lagati narod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.