Zoran Milanović i Milorad Dodik u Zagrebu: O čemu se ovdje radi?

Posljednje Vijesti

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se u svom uredu u Zagrebu sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Sastanak predsjednika Milanovića s gospodinom Dodikom nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom.

O čemu se ovdje radi?

S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”, stoji u saopštenju u kojem se ne otkrivaju detalji sastanka.

VEZANI TEKST: Poprilično skandalozno saopštenje iz Dodikovog kabineta nakon sastanka s Milanovićem

Ovih dana bh. lideri vode razgovore sa liderima susjednih zemalja o aktuelnoj unutrašnjoj situaciji u BiH, blokadi institucija, ali i Izbornom zakonu BiH.

Tako je Bakir Izetbegović, član kolegija Doma narodna Parlamenta BiH i predsjednik SDA, nedavno u Hrvatskoj razgovarao sa Zoranom Milanovićem, a najavio je i svoj skorašnji sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, što je izazvalo salvu reakcija.

Milorad Dodik se u toku proteklog vikenda također sastao sa Vučićem.

Danas se sa Vučićem u Beogradu sastao i Dragan Čović, lider HDZ -a.

Leave your vote