ZVANIČNO POTVRĐENO: UEFA podigla optužnicu protiv Crvene zvezde zbog vrijeđanja Ibrahimovića

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) podigla je optužnicu protiv Crvene zvezde zbog rasističkog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića, objavljeno je na zvaničnoj web stranici.

UEFA je otvorila istragu nakon što je jedan čovjek iz svečane lože na zapadnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” u Beogradu tokom susreta šesnaestine finala Evropske lige 18. februara između Crvene zvezde i Milana vrijeđao nogometaša Milana.

Ibrahimović je sjedio na tribinama kao rezervni igrač tokom prve utakmice šesnaestine finala UEFA Liga Evrope, nakon koje su pojavili snimci koji prikazuju vrijeđanje švedskog internacionalca.

Vrijeđanje se odnosi na balkanske korijene Ibrahimovića, koji je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na jednom od snimaka sa utakmice jasno se čuje kako jedan od prisutnih na stadionu ”Rajko Mitić” u Beogradu Ibrahimovića vrijeđa, između ostalog, i riječima ”balijo jedan smrdljivi”, navode agencije.

Crvena zvezda odgovorna za incidente

Uprkos tome što karte nisu prodavane za taj meč, zbog pandemije korona virusa, na stadionu su bili pojedini gosti i zvaničnici Crvene zvezde.

Prema disciplinskim pravilima UEFA-e, klubovi koji su domaćini utakmice odgovorni su za sve incidente na stadionu.

ČITAJTE I OVO: “Zbog Zlatana Ibrahimovića ću ići i u džamiju i u crkvu da se molim, ovo mi je kruna karijere”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.