Zvjerske izjave zaprepastile javnost: “BiH nikada nije bila muslimanska i nikada neće biti”

ЛАКТАШИ, 15. ЈУНА /СРНА/ - У Лакташима је почео шести Сабор СНСД-а на коме ће више од 1.200 делегата изабрати предсједника странке, нови сазив Главног одбора и Статутарну надзорну комисију.

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Laktašima da “BiH nije niti će biti muslimanska “i da zajednički interes svih treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta.

Dačić je na Saboru SNSD-a istakao da treba težiti životu u miru i saradnji sa svim ostalim narodima, ali da srpski narod treba da štiti svoje interese.

On je poručio da su zaštita, čuvanje i razvoj Republike Srpske glavni nacionalni interesi Srbije, te da se njegova partija uvijek borila za RS i prava srpskog naroda u BiH.

“Želimo svima da se poklonimo koji su dali živote za Republiku Srpsku i srpski narod. U nama ćete imati veliku podršku, a Srbija će štiti interes Republike Srpske i srpskog naroda ma gde bio”, rekao je Dačić, te ocijenio važnim da srpski narod bude jedinstven.

Dačić je naglasio da je srpski narod zahvalan za podršku Rusije i Kine.

“Zajednički interes svih nas mora biti ravnopravnost svih naroda i eniteta jer BiH nije niti će biti muslimanska”, istakao je Dačić.