in , ,

Adil Šuta SDA: “Bh. blok dokazuje da je za državu BiH nakon glasanja za dr. Zlatka Guzinu!”

Doktor Zlatko Guzin ne vidi sebe kao gradonačelnika samo jednog dijela grada, dodaje

Doktor Zlatko Guzin ne vidi sebe kao gradonačelnika samo jednog dijela grada ili samo jednog naroda, on tako ne razmišlja, kaže za Adil Šuta, član SDA i predsjednik Kluba vijećnika Koalicije za Mostar 2020.

Šuta kaže kako njihov kandidat za gradonačelnika Mostara nije takav čovjek i osoba je koja ima prijatelje svih nacionalnosti i svih političkih orijentacija.

“Čovjek koji je procentualno dobio najveću podršku od svih kandidata unutar svoje političke opcije (13.061 od 15.903 glasa Koalicije ili 82.13%), dok je dr. Kordić dobio 72.87% unutar svoje političke opcije. Izborom Zlatka Guzina za gradonačelnika Grada Mostara razbile bi se teze da je Mostar stolni grad hrvatskog naroda i da postoji ekskluzivitet da gradonačelnik od 2004. godine bude isključivo iz HDZ-a”, smatra Šuta.

Guzin bi, zasigurno, kao gradonačelnik Mostara uključio u svoj rad sve članove Gradskog vijeća, dodaje on, kako bi ubrzali potrebne pozitivne promjene u Gradu Mostaru.

“Ne bi dozvolio podjele grada, već naprotiv, predložio bi i realizovao ujedinjenje gradskih komunalnih preduzeća, muzičkih škola, uklanjanje vjerskih i paradržavnih obilježja iz pojedinih prostorija grada. Omogućio bi Bh. bloku da imaju svoje članove u rukovodstvu Gradskog vijeća, u upravljačkim strukturama javnih preduzeća u vlasništvu Grada, te bi u potpunosti podržao platformu i program Bh. bloka, što je i javno izjavio na prethodnim sastancima s Bh. blokom”, navodi on naglašavajući da bi glasajući za Guzina Bh. blok dokazao svoj državnički pristup kao ozbiljna bosanskohercegovačka politička opcija.

Aner Žuljević oštro odgovorio Denisu Zvizdiću: “Ako se ne stidiš radi šta želiš! Mene je stid šta ste radili, a vjerujem i tebe…”

SIJEVA SA SVIH STRANA Okršaj Salema Marića (SDA) i Armana Zalihića (SDP)!