Vijesti

Pratite vijesti na BHDijaspora.net portalu. Pratite najnovija dešavanja iz bh dijaspore kao i iz matice – Bosne i Hercegovine. Budite u toku.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pisao ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković: NATO razvija set mjera posebno skrojenih za BiH

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO, odgovorio je Biseri Turković, zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrici vanjskih poslova BiH. Odgovor je to na pismo u kojem ga je upoznala sa izazovima sa kojima se Bosna i Hercegovina suočava u vezi sa aktuelnim dešavanjima u Evropi i regionu. “Uvjeravam vas da Sjevernoatlanski savez (NATO) snažno podržava …

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pisao ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković: NATO razvija set mjera posebno skrojenih za BiH Read More »

Sujeta je očigledno i to dobro proradila, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “odlučan”: “Dok sam živ neću u Hrvatsku na more, ali ne zamjeram Srbima koji odu”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako mora dati sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susjedima, ali da ne smije zaboraviti što je bilo sa srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu. Vučić je rekao da više desetaka hiljada ljudi svake godine ljetuje u Hrvatskoj, a da je njegov lični stav da on …

Sujeta je očigledno i to dobro proradila, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “odlučan”: “Dok sam živ neću u Hrvatsku na more, ali ne zamjeram Srbima koji odu” Read More »

Bakir Izetbegović se obratio javnosti tokom tribine SDA u Zenici, evo šta je poručio: “Što kaže Alija, niko nikada nije vladao Bosnom, samo mu se to činilo”

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održana je tribina Stranke demokratske akcije na temu „Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja“. Prisutnima se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović, istaknuvši u uvodu obraćanja da posljednji skupovi stranke po brojnosti i energiji podsjećaju na period njenog osnivanja 1990. godine. “Ovdje je zaista srce Bosne. Kada uzmemo sve ono što …

Bakir Izetbegović se obratio javnosti tokom tribine SDA u Zenici, evo šta je poručio: “Što kaže Alija, niko nikada nije vladao Bosnom, samo mu se to činilo” Read More »

Dragan Čović javno poručio visokom predstavniku: “Christian Schmidt mora spriječiti pretvaranje FBiH u bošnjački entitet”

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je u petak očekivanje da će visoki međunarodni predstavnik Christian Schmidt. nametnuti izborne propise kako bi se provela presuda ustavnoga suda u predmetu Ljubić i spriječilo pretvaranje Federacije BiH u bošnjački entitet. “Nadam se da će (Schmidt) ispoštovati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Uvjeren …

Dragan Čović javno poručio visokom predstavniku: “Christian Schmidt mora spriječiti pretvaranje FBiH u bošnjački entitet” Read More »

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini vrlo oštro reagovala: “Ton Čavarinog pisma je arogantan, ignoriše da je HDZ doprinio sabotaži institucija”

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini reagovala je povodom izjava predsjednika FBiH Marinka Čavare te su naglasili kako je njegov propust za imenovanje sudija u Ustavni sud FBiH neodgovoran. Kako je naglašeno, Čavarin propust ne samo da je lično neodgovoran već pokazuje i širi problem. “Pokazuje da su politički lideri ove zemlje odstupili od svoje …

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini vrlo oštro reagovala: “Ton Čavarinog pisma je arogantan, ignoriše da je HDZ doprinio sabotaži institucija” Read More »

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.