in , ,

Advokat Ifet Feraget nakon potvrđivanja optužnice: “Ako sam rekao da je za mene očekivana odluka, to je rezultat priznavanja svih dokaza u samom slučaju”

Advokat Ifet Feraget se oglasio nakon odluke Suda BiH

Advokat Ifet Feraget se oglasio nakon odluke Suda BiH.

Sud BiH potvrdio je optužnicu u predmetu Dženan Memić u kojem su optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Mutap Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović. Ovu informaciju potvrdio je za N1 advokat porodice Memić Ifet Feraget, dodavši da je za njega to očekivana odluka.

“Očekivana je odluka s obzirom da pet i po godina lavovski radim na ovom predmetu i na predmetu Dragičević. Upoznat sam sa svim detaljima, i zato sam rekao da je očekivana odluka. Znam svaki detalj i sadržaj većine dokaza, s obzirom da oni potiču još iz onog postupka koji je vođen pred Kantonalnim tužilaštvom”, rekao je advokat Feraget.

Osvrnuo se i na pokušaje, kako je rekao, medijske diskreditacije.

“Meni to ne smeta. Služim se samo dokazima i činjenicama. Ne pada mi na pamet da vršim i nikada nisam vršio pritisak putem medija. Ako sam rekao da je za mene očekivana odluka, to je rezultat priznavanja svih dokaza u samom slučaju, i da svi koji se služe obmanama nisu na strani pravde, jer jednostavno moramo se samo rukovoditi dokazima i činjenicama, kao što je to uradio Sud BiH prilikom potvrđivanja optužnice”, istaknuo je advokat porodice Memić.

Podsjetimo, optužnica je podignuta 9. jula, a u međuvremenu Sud BiH je ukinuo mjeru pritvora za osumnjičene. Dupovcu i Mutapu je određen kućni pritvor.

Inače, optuženi se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić sin Muriza, rođen 1994. godine, zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dana 08.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih povreda je 15.02.2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Muriz nakon potvrđene optužnice: “Fešta što je bila u Hadžićima, nek ispušu balone, bilo je slatko, ali je kratko trajalo…

Otkriveni detalji optužnice u predmetu Zijad Mutap i drugi koju je potvrdio Sud BiH