Aleksandar Vučić odgovorio Zoranu Milanoviću: “Hrvati su nervozni, on im je slika i prilika”

Posljednje Vijesti

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović svojom izjavom u New Yorku da je Aleksandar Vučić “bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih” izazvao je pravu provalu bijesa u susjednoj Srbiji.

Milanović je u New Yorku kazao da jugoistok Evrope teži članstvu u EU, ali ne misli da su sve zemlje dovoljno motivirane za ulazak u Uniju.

Govoreći o Srbiji, Milanović je rekao da je “najteža stvar” to što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić “bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih” i smatra to preprekom.

Pristupni pregovori Srbije započeli su 2014. godine, do sada je otvorila 18 poglavlja, a dva privremeno zatvorila.

Milanović smatra da Srbija “nema snažnu namjeru” ući u EU, dok se Sjeverna Makedonija i Albanija “snažno trude i bore”.

Na Milanovićevu izjavu prvi je reagirao predsjednik Srbije, Aleksandar Vućić, kazavši da su Hrvati nervozni jer će ih Srbija uskoro ekonomski prestići.

– Ja ga razumijem. On je veliki i iskreni prijatelj Srbije, smetam mu ja i taj problem ćemo da riješimo. Ali to neće da promijeni činjenicu da će Srbija da ih pretekne. Kažu ni za četiri desetljeća.

Prvo, ustanovili smo da će Srbija da vas stigne. Da sačekamo prvo kraj ove godine da vidimo kako stojimo. To se neće promijeniti, kao što se neće promijeniti ni to što na njegove niske i plitke uvrede ne želim da odgovaram. Da ga vrijeđam, ne pada mi na pamet. On je izbor hrvatskog naroda, on je njihova slika i prilika, ja da vrijeđam taj narod ne želim – rekao je Vučić.

Leave your vote