in ,

Aleksandar Vulin baš pretjerao: „Srpski svet“ jedan državni prostor, ostvarićemo ga bez ispaljenog metka

Aleksandar Vulin nastavlja da pretjeruje.

Aleksandar Vulin nastavlja da pretjeruje.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je da “srpski svet” o kom je govorio na godišnjici Pokreta socijalista vidi kao jedan “politički i državni prostor”, koji treba da se ostvari “apsolutno mirno, bez ispaljenog metka”.

On je gostujući na TV Pink izjavio da ne zna koliko će vremena za ujedinjenje svih Srba u jednu državu trajati, a da je presduslov za kreiranje jedinstva „u političkom smislu“, da se Srbi okupe i poštuju odluke Beograda.

„Polako, pa neka traje koliko traje. Zašto ste toliko ubijeđeni da je stanje na Balkanu nepromijenljivo? Garantujem samo jedno (to će se desiti) bez ijedne teške riječi“, ocijenio je Vulin.

On je dodao i da nikome u regionu nije smetalo kada su „Srbi bežali iz Krajine ili kada su se povlačili sa Kosova“, a da im sada smeta kada se kaže da Srbi iz susednih država trebaju da blisko sarađuju.

Na komentar novinarke da Evropska unija, čijem članstvu Srbija teži, ne gleda blagonaklono na poruke o „srpskom svetu“, Vulin je kazao da sadašnja vlast teži jakoj i razvijenoj Srbiji, da većina građana podržava članstvo u EU, a da se njegova lična uverenja neće odraziti na funkciju koju obavlja.

„Srbi su živeli zajedno pod Osmanskim carstvom, u Austrougorskoj neko vreme zajedno, nekoliko godina u Trećem rajhu svi zajedno, smatram da (Srbi) trebaju da žive u svojim granicama“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, vladajuća Srpska napredna stranka je jedina koja ima „nesporni politički autoritet“ za sve Srbe, gdje god da oni žive – prenosi N1 Srbija.

Čestitka kardinala Vinka Puljića: “Dijeliti kurban s onima najbližima znak je vjerničkog povezivanja”

Denis Zvizdić žestoko “potopio” Aleksandra Vulina na priču o “srpskom svetu”: Providna hegemonistička priča koja ništa dobro nije donijela