in , ,

Aleksandar Vulin progovorio o izjavi Bakira Izetbegovića: “Gdje je u to vrijeme nestao domaćin”

Vulin se založio za očuvanje Dejtonskog sporazuma

Beograd, 8. maja 2020.-Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Vojnomedicinskom centru "Karaburma" urucenju donacije koju je Ministarstvo odbrane Velike Britanije i Severne Irske uputilo Ministarstvu odbrane Srbije, u vidu opreme za sprecavanje sirenja virusa Covid-19. Zahvalivsi ambasadorki u Beogradu San Meklaud, Vulin je porucio da ce donirana sredstva, medju kojima je i tunel za dezinfekciju, biti od velike pomoci lekarima i medicinskom osoblju.FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE / DARIMIR BANDA / nr

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je predsjednik Srbije prisluškivan i da službe rade na istrazi tog slučaja.

„Vučić to nije rekao zarad političkog marketinga, već zato što je to istina. Predsjednik je rekao istinu, a na nama je da tu istinu potvrdimo“, rekao je Vulin za TV Prva i dodao da su nadležne službe o tome obavijestile predsjednika.

Ministar kaže da ne može da govori o detaljima istrage, ali da svakako „predsjednik nije prisluškivan iz dobre namjere“. Vulin je naveo da definicija mafije podrazumijeva da je „organizovana kriminalna grupa uvijek u vezi sa nekim iz krugova vlasti, sa nekim ko donosi odluke, ko može da vas uhapsi ili pusti“ i „da je to jednostavno tako“, a istrage protiv mafije već su jedan od prioriteta.

„Predsjednik Vučić je najavio borbu protiv mafije i ona se vodi“, rekao je Vulin.

On je ocijenio da je „policija efikasna, ali to ništa ne znači“, jer smo „statistički bezbijedna zemlja, ali građani se osjećaju nebezbijedno“. To će se, kaže, mijenjati rasvjetljavanjem zločina.

Kaže da se prošle godine desilo pet mafijaških ubistava i da su sva rasvijetljena. Naveo je da se vodi borba protiv kavačkog i škaljarskog klana i da ima još nekoliko ubistava iz ranijeg perioda koja treba rasvijetliti.

Govoreći o izjavama Bakira Izetbegovića, o tome da Srbija duguje Bosni i Hercegovini, Vulin je poručio da prvo treba da kažu „ko je u Srebrenici pokušao da ubije Vučića“ i „gdje je u to vrijeme nestao domaćin“.

Vulin se založio za očuvanje Dejtonskog sporazuma.

Svetlana Cenić

Svetlana Cenić “udara” bez milosti: “Kada posmatram SDA otvorim usta i gledam u nevjerici…”

Zagreb potresao novi zemljotres