in ,

Andrej Plenković o nezapamćenom skandalu na granici BiH i Hrvatske, optužio je opoziciju: “To je dogovor socijalista sa SDP-om”

Nezapamćen skandal na granici naše zemlje i Hrvatske u kojem je učestovalo i četvero europarlamentaraca iz Italije prokomentarisao je i hrvatski premijer Andrej Plenković

Nezapamćen skandal na granici naše zemlje i Hrvatske u kojem je učestovalo i četvero europarlamentaraca iz Italije prokomentarisao je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković je poslije Predsjedništva HDZ-a kazao kako se na sjednici raspravljalo i o situaciji s privatnim posjetom nekoliko italijanskih zastupnika u Evropskom parlamentu koji su, kako kaže, željeli kršiti zakone Republike Hrvatske te ilegalno preći granicu.

“To nije bila nikakva službena delegacija Europskog parlamenta, veći politički potez italijanskih socijalista. Bio sam zastupnik, znam kako se organiziraju službeni posjeti, što ovdje nije bio slučaj. Glavno je pravilo da se poštuje pravno ozračje zemlje u koju se ide. Nije bilo službene delegacije, nije se poštovao hratski zakon. Proizlazi da je to bio dogovor socijalista s SDP-om u Hrvatskoj”, kazao je on.

Podsjećamo, četiri europarlamentarca Pietro Bartolo, Alessando Moretti, Pier Francesco Majorino i Brando Benefei stigli su na granicu između BiH i Hrvatske da bi se uvjerili kako Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to spriječila bez argumenata – prenosi Klix.

Progovorila advokatica uhapšenog Zije Mutapa, oca Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem

Bogić Bogićević

Ne postoje izdaje unutar “Četvorke”: “Bogić Bogićević će biti veoma brzo gradonačelnik Sarajeva”