in , ,

Arijana Memić reagovala: “Ovo je dokaz da smo uvijek govorili istinu!

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo vrše pretrese u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo vrše pretrese u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića.

Pretresi se vrše po nalogu Tužilaštva BiH, s ciljem prikupljanja dokaza.

Prema informacijama koje smo dobili, uhapšene su dvije osobe.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Arijanu Memić, sestru nastradalog Dženana, kojoj su prenijeli informaciju koju su dobili iz SIPA-e da su dvije osobe uhapšene i da postoji mogućnost da će se vršiti pretres i na trećoj lokaciji.

“Za muštuluka ste… Hvala na informacijama o uhapšenima, ali smo se i nadali takvim vijestima. Nakon pet godina čekanja, nešto se dešava. Ono što smo obećali to ide polako. Istrajali smo na svom putu, iako su nas ubjeđivali da nismo u pravu. Hvala Bogu. Ovo je dokaz da smo uvijek govorili istinu. Ovo je samo početak, ide dalje”, kazala je Arijana Memić za naš portal.

Podsjetimo, na vijest o pretresima reagirali su iz grupe Pravda za Dženana Memića.

“A rekli smo vam, odustati nećemo. Ovo je tek početak”, naveli su na Facebook stranici koja okuplja više od 50.000 ljudi.

Ranije smo naveli da se pretres vrši u kući Zije Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu s Dženanom Memićem, kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016.

Pretresa se i kuća Hasana Dupovca, uposlenika Uprave policije MUP KS.

Dupovac je 2016. godine bio šef Odsjeka za saobraćaj MUP KS.

SLUČAJ MEMIĆ Uhapšen i policajac Hasan Dupovac!

Oštre poruke iz Beograda: “Dodik je BiH doveo do tačke raspada, a Beograd je nastavio sa svojom politikom zaokruživanja svog projekta”