in , ,

Bakir Izetbegović u Potočarima uputio poziv Valentinu Inzku: “Još 20 dana je sa nama, neka zabrani negiranje genocida”

Lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je danas u Potočarima Valentin Inzka na usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida.

Lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je danas u Potočarima Valentin Inzka na usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida.

– To negiranje, i ta jedna kapriciozna, inat i besmislena politika srbijanskog i režima u RS-u je učinila da se svijet jače pokrene, vidimo jasnu reakciju u regionu i diljem svijeta. Na kraju će ona ostati usamljena – rekao je Izetbegović.

Dodao je da, nažalost, ne vidimo kod srbijanskog i srpskog rukovodstva u Bosni i Hercegovini spremnost da se prestane s tim.

– Tako da pozivam još jednom gospodina Inzka, još 20 dana je tu sa nama, neka ode podignutog čela iz ove zemlje. Niko mu neće prigovoriti ako nametne zakon o zabrani negiranja genocida i o slavljenju ratnih zločinaca – kazao je Izetbegović.

Ističe da poruka da su Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i ostali, odlikovani jeste poruka mladoj generaciji koja može samo značiti da stvari treba ponoviti.

– Očekujem od gospodina Inzka da pomogne BiH, žrtvama i dijelu srpskog naroda koji se ne slaže s ovakvim politikama – zaključio je Izetbegović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić: “Uspomena na stradale obavezuje da nikada više ne proispitujemo mir”

Predstavnik porodica koji još traže svoje najmilije emotivno: “Hvala babo jer si u ratu odlučio biti čovjek”