in , ,

Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić se sastali sa visokim dužnosnicima iz EU i SAD

Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić se sastali sa visokim dužnosnicima iz EU i SAD

Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić se sastali sa visokim dužnosnicima iz EU i SAD.

Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić, gradonačelnici tri najvažnija grada u BiH, susreli su se sa Johanom Sattlerom, šefom Delegacije EU, američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom i evropskom zvaničnicom Angelin Eichhorst.

Fotografije je na društvenim mrežama objavio gradonačelnik Banje Luke kazavši da Evropska unija pomno prati političke procese u RS, ali i ono što “oni u Banjoj Luci rade već pola godine”.

“Zajednički susret s gradonačelnicom Sarajeva i gradonačelnikom Mostara te razgovor o važnim pitanjima za naše gradove. Neizostavna tema bili su i parlamentarni izbori koji će biti održani naredne godine u RS i cijeloj Bosni i Hercegovini. Za Banju Luku je veoma važno da čuje šta o onome što radimo misle i predstavnici drugih zemalja u BiH. Nastavljamo dalje”, napisao je Stanivuković.

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst su obavili niz sastanak s političkim liderima iz FBiH i RS-a o temi izmjena Izbornog zakona BiH.

Suzana Radanović

Oglasila se Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića: “Očekujem da počnu hapšenja u Banjoj Luci”

Zlatan Ibrahimović u društvu sa “starim” Ronaldom: “Švedski napadač nikad nije skrivao da mu je on jedini idol”