in ,

Benjamina Karić nakon sastanka u Banja Luci: “Ispisujemo stranice historije!”

Benjamina Karić se sastala sa Draškom Stanivukovićem u Banja Luci

Benjamina Karić se sastala sa Draškom Stanivukovićem u Banja Luci.

Kako je kazala, predugo je prošlo bez zvaničnih susreta gradonačelnika Sarajeva i Banjaluke i da se moraju okrenuti ka budućnosti.

“Učinio je da se osjećamo danas kao u svojoj kući. Predugo je prošlo bez zvaničnog susreta dva grada; Sarajeva i Banjaluke. Mi danas ispisujemo stranice historije, ali prije bih rekla da ispisujemo stranice budućnosti. Bez obzira što smo svjesni različitosti, tražit ćemo ono što nas spaja, ono što će nas predstavljati u budućnosti i slati sliku građana BiH kao dijela Evrope“, kazala je Karić.

“Kada govorimo o Sarajevu, kažemo da je Sarajevo grad sporta, kulture, a sve to isto kažemo za Banjaluku. Pored svih sličnosti koje nas spajaju, zašto tražimo različitosti. Mi smo predstavnici mlade generacije političara, mi želimo gledati naprijed i dati građanima ono najljepše”, prenosi n1.

Kako je poručila, sastanci ovog tipa trebaju postati praksa, čak i mjesečna.

“Naš sastanak koji je privukao veliku pažnju medija treba da postane jedna praksa, jednom mjesečno da se sastajemo i razmjenjujemo aktivnosti. Mi želimo razvijati i buditi pozitivne emocije i ono najbolje u nama. Želimo pokazati sve što nas spaja“.

“Sarajevo je grad 1.000 mostova, ne mislim samo na građevine nego na pružene ruke. Očekujemo vrlo brzo uzvratnu posjetu. Pozivamo sve građane Banjaluke da dođu u Sarajevo. Mogu reći da ću zaista uraditi sve što je u mojoj moći da ti mostovi budu usmjereni samo na najpozitivnije. Naša ruka će biti pružena prema Banjaluci, Tuzli, Bihaću i svim prekrasnim gradovima. Na taj način mi podržavamo mladost i stavljamo iza sebe sve što su različitosti i što bi mogao biti kamen spoticanja“, istakla je Karić u obraćanju medijima.

Nakon ispadanja iz Zvezda Granda Slađi Zubčević stigla snažna poruka od Snežane Đurišić

Miloradova kćerka Gorica se obrušila na Draška Stanivukovića zbog Benjamine Karić