in , ,

Branislav Borenović nikad ljući: “Milorad Dodik bi uskoro mogao postati persona non grata u Banja Luci!”

Branislav Borenović na konferenciji za medije nakon što sinoć skupštinska većina nije usvojila budžet Grada Banja Luka

„Ovo što u Banja Luci radi skupštinska većina je klasični primjer ugnjetavanja i ugrožavanja funkcionisanja života u gradu, čime je građanima zaprijetio predsjednik SNSD-a još u izbornoj noći i ako ovako nastavi da se ponaša, Dodik bi uskoro mogao od strane tih istih građana, postati persona non grata u Banjaluci“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na konferenciji za medije nakon što sinoć skupštinska većina nije usvojila budžet Grada Banja Luka.

On kaže da je rušenje budžeta sprovođenje paklenog plana SNSD-a da se blokira najveći grad Republike Srpske i tako kazni i narod koji živi u Banja Luci, a koji je glasao po svojoj slobodnoj volji:

„To je nedolično i nekorektno ponašanje, a posebno je mučno slušati raznorazne izgovore u želji da se odugovlači donošenje budžeta, najvažnijeg dokumenta u funkcionisanja jednog grada. Kukavički je presedan da većina predvođena SNSD-om ne glasa ni za vlastite amandmane, samo da ne bi glasali za budžet Grada“, ističe Borenović.

Borenović dodaje da je jasno da je SNSD-u i njihovim marionetama iz podaničkih stranaka Ujedinjene Srpske, Demosa i SP-a uopšte nije bila namjera da glasa za budžet iako je gradonačelnik Stanivuković prihvatio većinu njihovih amandmana i pokazao spremnost za kompromis:

„Oni očigledno ne žele da se budžet usvoji, nego sprovode brutalne prijetnje i slijepo slušaju naređenja svog šefa. Ne mogu da shvatim da ljudi koji treba da predstavljaju građane, njih sedamnaest iz ove četiri stranke, toliko nemaju obraza da ne podrže nešto toliko važno za život grada.

To je nevjerovatno. Uvjeren sam da će i gradonačelnik, ali i odbornici PDP-a i drugih stranaka koje ga podržavaju imati dovoljno odlučnosti, odgovornosti i hrabrosti da iznađu način da se iz svega izađe u najboljem interesu građana Banja Luke i da se ovo stanje prevaziđe“, kaže Borenović.

Reis Husein ef. Kavazović i bivši reis Mustafa ef. Cerić uputili zajedničku poruku političarima

Urnebesan snimak, predsjednik opštine u Srbiji hit na Internetu: Jun, Si Jao, Si Jao Čung…ma, džanga!