in , ,

Branislav Borenović se razljutio pa traži izvinjenje: “Gnusna izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića”

“Gnusna izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojoj je u istu ravan doveo Prijedor 1992. godine i naciste je za najgoru osudu”, izjavio je ovo predsjednik PDP-a Branislav Borenović

“Gnusna izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojoj je u istu ravan doveo Prijedor 1992. godine i naciste je za najgoru osudu”, izjavio je ovo predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

– Tolerancija, suživot i povjerenje se teško stiču na ovim prostorima, a da se pokidaju, dovoljna je jedna izjava poput ove, tako svojstvena Izetbegoviću, koji koristi svaku priliku da na najgori mogući način vrijeđa srpski narod – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On kaže da je užasavajuće da bilo ko nacistima naziva narod koji je podnio jednu od najvećih žrtvi u borbi protiv te ideologije, koja je odnijela milione života.

– Ovakva izjava posebno je zastašujuća za potomke stanovnika Kozare, gdje je tokom Drugog svjetskog rata godine počinjen jedan od najstrašnijih zločina nad srpskim narodom ikada, a logor smrti Jasenovac gotovo desetkovao tamošnje stanovništvo. Tu danas žive ljudi čije su porodice bile žrtve i borci protiv nacizma i ustaštva, ideologije čiji su najvjerniji sljedbenici bili pripadnici zloglasne Handžar divizije o kojoj, poznato je, Izetbegović veoma mnogo zna – ističe Borenović.

On dodaje da je izgradnja u ratu porušenih mostova pomirenja dugotrajan i osjetljiv proces, a srušiti ga mogu i male riječi, a tek one opasne i zapaljive koje, usto, sijeku jače od mača.

– Dijalog i dužno uvažavanje svake žrtve nemaju alternativu, ali je neprihvatljivo prekrajanje istorije i ratnohuškaška retorika, koja ne doprinosi budućnosti na ovim prostorima. Tražim izvinjenje od Izetbegovića u ime srpskog naroda i da mu ovakva retorika više ne padne na pamet – kategoričan je Borenović.

VEZANI TEKST: Izjava Bakira Izetbegovića o Prijedoru izazvala žustre reakcije u RS: “Borit ćemo se da više nikada nacisti ne obilježavaju i ne ubijaju ljude”

Izjava Bakira Izetbegovića o Prijedoru izazvala žustre reakcije u RS: “Borit ćemo se da više nikada nacisti ne obilježavaju i ne ubijaju ljude”

Poznati hrvatski glumac Goran Navojec otvoreno: “Za mene je film “Quo vadis, Aida” dobio Oscara”