in , ,

Burno u Banja Luci: Draško Stanivuković dobio poziv iz policije, pozvan je na saslušanje i to u “svojstvu osumnjičenog”

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke pozvan je na saslušanje u Policijsku upravu

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke pozvan je na saslušanje u Policijsku upravu. Navodno, jer je prekršio epidemiološke mjere.

Ovu informaciju je za agenciju Beta potvrdio Stanivuković. Naveo je kako je saslušanje zakazano za četvrtak, 29. aprila u 11 sati. U Policijskoj stanici Lazarevo.

U pozivu koji je dobio, navedeno je da se Stanivuković poziva na saslušanje u svojstvu osumnjičenog. A vezi sa krivičnim djelom „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme pandemije“.

U pozivu ne piše kada je i kako prekršio epidemiološke mjere. Draško Stanivuković smatra da se radi o nedavnom protestu ugostitelja.

Oni su se, zajedno sa ostalim građanima Banja Luke, prvo okupili ispred Palate RS. Odatle su otišli ispred zgrade Gradske uprave. Tamo im se obratio Stanivuković.

„Ne odustaju. Pretpostavljam da se radi o tom događaju. Tada izašao pred narod i podržao ga“, kazao je Stanivuković.

Prije izbora za gradonačelnika Banja Luke, u novembru prošle godine, MUP RS je podnosio više prekršajnih i krivičnih prijava protiv Stanivukovića. Teretili su ga za narušavanje javnog reda i mira. Pa čak i za pokušaj državnog udara.

Zagonetka: Posljednji čovjek na svijetu čuje kucanje na vratima, zašto nije uplašen?

Željko Komšić odbrusio Rusima: “Svjesno to radite! Nastojite uvećati ulogu entiteta na uštrb države Bosne i Hercegovine kao cjeline!”