in , ,

CIRKUS U BiH! TRI TIMA ODUSTALA – ŠAMPION PROGLAŠEN: Titula dodjeljena bez sekunde košarke!

Ovog vikenda je trebalo da bude odigran final four prvenstva BiH

Skandal kakav košarka na ovim prostorima ne pamti! Bosna i Hercegovina je dobila šampiona, iako ni minut plej-ofa nije odigran. Tri tima su odbila da učestvuju, pa je pehar dodeljen jedinom koji se pojavio…

Ni Borac ni Spars, a potom ni branilac titule u BiH, aleksandrovačka Igokea, nisu se pojavili na završnom turniru prvenstva BiH u dvorani Pecara – pa je trofej dodeljen domaćinu, Širokom!

Ovog vikenda je trebalo da bude odigran final four prvenstva BiH, koji bi odlučio o novom šampionu, ali i putnicima u ABA 2 ligu.

Ipak, ova košarkaška smotra je propala jer se u Hercegovini prvo nisu pojavili igrači banjalučkog Borca i sarajevskog Sparsa, a potom se, u zakazano vrijeme, na parketu nisu pojavili ni “Igosi” sa trenerom Bajićem, pa je titula završila u rukama domaćih košarkaša.

Podsjetimo, propozicije takmičenja u Ligi BiH mjenjane su nekoliko puta, bez obzira da li je riječ o borbi za opstanak ili titulu. Planirano je da iz lige ispadnu tri tima, ali je potom u pola sezone donesena odluka da će se u niži rang preseliti samo posljednjeplasirani tim, piše Mondo.

Kad je u pitanju završnica, prvo je planiran klasični plaj-of od četiri ekipe kakav se igrao i do sada, pa zatim finalni turnir. Od tog formata na kraju nije bilo ništa…

Političar iz Čapljine direktno i bez pardona: “Volim ovu zemlju, svoju domovinu, ali mrzim državu zbog političara koji i dolaze iz mog naroda”

Pogledajte kakvu je “zvijer” upecao ribolovac u BiH, pa ovo je zaista nevjerovatno!