in ,

ČUDO U GRAČANICI Hrabri Haski koji je pregažen traktorom konačno je stao na svoje noge!

Postoperativna njega trajat će još najmanje tri mjeseca

Još su nam pred očima šokantne slike, kada nesavjesni mještanin iz naselja Rašljeva kod Gračanice, na lokalnom putu, juri i točkovima gazi psa rase Haski. Bh. javnost je bezrezervno osudila barbarski čin, a prvu pomoć te noći psu je pružio veterinar Nerman Avdić iz Veterinarske stanice Gračanica.

Krenula je velika borba da se pas Mini spasi, mada je iko vjerovao da će preživjeti.

Uslijedile su dvije komplikovane operacije na obje zadnje noge na kojima je bilo više teških lomova, obavljene u Veterinarsnoj stanici „Pet-Doc 4 U“ u Lukavcu pod rukovodstvom dr.Almira Alića.

Sve do zadnjih desetak dan Mini je bila u ovoj veterinarskoj stanici, a sada je premještena u Veterinarsku stanicu u Gračanici.

– Radi se o postoperativnom njegovateljstvu, zašto je zadužena Amra Zelenkić. I mi smo tu, jer svaki dan, osim ishrane, operirane noge se moraju dezinficirati. Ona polahko staje na svoje noge. Iz stacionara je izvedemo desetak minuta na zelenu površinu i ona više nema snage, pa je vraćamo u stacionar. Postala je naša ljubimica. Nakon što potpuno ozdravi, odlučit ćemo, gdje će Mini nastaviti svoj život – kaže dr. Nerman Avdić za Avaz.

ČITAJTE I OVO: Potresna svjedočanstva roditelja djece iz Doboja koja su kažnjena smanjenim vladanjem zbog slavljenja Dana državnosti BiH

Svi su zaprepašteni: Policajac vršio nuždu u haremu Sinan-begove džamije

HRVATSKI MEDIJI ODUŠEVLJENO O BOSANCIMA VELIKOG SRCA: “Naši susjedi su veliki humanitarci, stigla nam je pomoć s druge strane granice!”