in , ,

Cvijanović dočekala Selakovića: “Srbija ima Sporazum o specijalnim paralelnim vezama sa RS”

Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je da je sa ministrom vanjskih poslova Srbije Nikolom Selakovićem razgovarala o jačanju saradnje koje je u prethodnom periodu bila odlična

Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je da je sa ministrom vanjskih poslova Srbije Nikolom Selakovićem razgovarala o jačanju saradnje koje je u prethodnom periodu bila odlična.

Nakon sastanka u Istočnom Sarajevu, Cvijanović je izjavila novinarima da postoji strateška zaintersovanost za saradnju u oblasti infrastukture, energetike, zdravstva, školstva i sporta.

Kao projekat od strateškog interesa ona je navela nastavak izgradnje auto-puta od Doboja preko Bijeljine do Srbije i konačno puštanje u saobraćaj mosta “Bratoljub” kod Bratunca, kao i izgradnju aerodorma u Trebinju u koji Srbija namjerava da uloži 100 milona eura.

Ministar vanjskih poslova Srbije rekao je u Istočnom Sarajevu da se sradnja Srbije sa RS nastavlja i da će uskoro moći da budu predstavljena nova dostignuća koja se odnose na mnoge infrastrukturne projekte.

Šef srbijanske diplomatije Selaković je naglasio da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da ima specijalne, paralelne veze s RS-om.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Atif Dudaković poručio građanima: “General ne može cmizdriti ni tugovati, kada je riječ o neprijateljima Bosne, nema ništa novo”

Policija začuđena strašnim slučajem, uhapšen dvojac iz Gradačca: Od biznismena pokušali iznuditi pola miliona KM!