in , ,

Da li je na pomolu još jedna bruka u Paralmentu BiH, hoće li inicijativa Denisa Bećirovića konačno dobiti podršku?

Bećirović u inicijativi poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović sazvao je sjednicu ovoga doma za utorak, 27. aprila. Delegati bi, između ostalog, trebali raspravljati o glorificiranju Ante Pavelića i Dragoljuba Draže Mihailovića.

Na predloženom dnevnom redu je i delegatska inicijativa Denisa Bećirovića (SDP), kojom Dom naroda PSBiH poziva sve općine i gradove u državi da zabrane bilo koji direktan ili indirektan izraz glorificiranja ili afirmacije dvojice najzloglasnijih ratnih zločinaca i kvislinga na području bivše Jugoslavije – vođe ustaškog pokreta Ante Pavelića i vođe četničkog pokreta Dragoljuba Draže Mihailovića.

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i afirmacije antifašističkih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa

Isto se predlaže i za sve druge pripadnike nacifašističkih pokreta, organizacija, vojnih formacija i udruženja bez obzira na to koje su nacije ili vjere bili, a koji su u Drugom svjetskom ratu, za vrijeme odsudne borbe protiv nacifašizma kao najvećeg zla u ljudskoj historiji, ratovali ili širili negativnu propagandu protiv antifašističke koalicije.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić progovorio o “referendumu za ulazak BiH u NATO”: “Da li će to biti prije ili kasnije, ali BiH će biti punopravna članica!”

Pogledajte kako mačka pomoću znakovnog jezika moli vlasnika za hranu