in , ,

DA ME OTAC BUKVALNO NIJE UKRAO IZ PORODILIŠTA, JA DANAS NE BIH BIO ŽIV Hari Varešanović priznao sve!

Hari Varešanović je već godinama jedan od najpopularnijih pjevača zabavne muzike

On je već godinama jedan od najpopularnijih pjevača zabavne muzike s prostora bivše Jugoslavije.

Prodao je više od pet miliona albuma, a neki od njegovih najvećih hitova su pesme “Lejla”, “Azra”, “Prsten i zlatni lanac” ili “Strah me da te volim”.

O privatnom životu rijetko govori za medije, ali je pred proslavu svog 60. rođendana otvorio dušu za Kurir i ispričao sve o svojim ljubavima, pjesmama i neostvarenim željama

“Na svijet sam došao 16. januara 1961. godine kao drugo dijete oca Reufika, mehaničara, i majke Zlate, koja je radila kao blagajnica. Najzanimljiviji događaj u mom djetinjstvu vezan je za moje rođenje, jer me je tata ukrao iz bolnice.

U Sarajevu je te godine bila izuzetno jaka zima. Novorođena djeca su masovno počela da umiru jer griejanja u bolnici nije bilo. Otac je donio mami narandže, a mene je bukvalno strpao u kesu i odnio u strahu da ne umrem od hladnoće. Stigao sam tako na zanimljiv način u topli dom.

Prvo što pamtim bio je zvuk violine, sevdalinska nošnja i puna kuća ljudi. Moj djed Mehmed Aga Varešanović bio je čuveni pjevač sevdalinki, odrastao sam uz njegovu violinu i smatram da mi je on prenio iskrenu ljubav prema muzici. Kad god bi se okupila cijela familija, stavljali bi me na kaljevu peć da slušaju i gledaju čudo od deteta jer sam pjevao sevdalinke i redovno pravio šou-program. Nekad je bila u našoj kući atmosfera kao u filmu “Ivkova slava”, kazao je između ostalog Varešanović..

Grozota u BiH: Nakon divljanja BMW-a njemačkih tablica, vozači izašli da se obračunaju sa djevojkama?

Pripremite se za pravu zimu, balkanski meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne sedmice!