in , , ,

Dijamantu sijaj! Dobre vijesti za Zmajeve nakon hrabrog podviga protiv Francuske: U odličnoj smo poziciji, iako nemamo pobjede, Kazahstan obavezno moramo dobiti!

S dva neriješena rezultata u grupi D kvalifikacija fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u odličnoj poziciji pred nastavak kvalifikacija.

S dva neriješena rezultata u grupi D kvalifikacija fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u odličnoj poziciji pred nastavak kvalifikacija.

Dobra vijest je stigla iz Nur Sultana gdje je Kazahstan u 96. minuti sudijke nadoknade zaustavio Ukrajince te odigrao 2:2.

Nekoliko sati kasnije odigran je i meč u Strasbourgu. Hrabri Zmajevi su se odlično suprostavili favorizovanim Francuzima i na kraju odigrali neriješeno 1:1.

Nakon tri odigrane utakmice Bosna i Hercegovina ima 2 boda, ali je u odličnoj poziciji jer je odigrala oba susreta protiv Francuske – prenosi spotsport.

Francuska iz četiri utakmice ima osam bodova, Ukrajina je također odigrala četiri utakmice uz četiri boda, dok osim BiH još Finska i Kazahstan imaju po dva boda.

Izabranike Ivayla Peteva do kraja kvalifikacija čekaju dva meča protiv Kazahstana, dva protiv Ukrajine te jedan protiv Finske.

S eventualne tri pobjede na domaćem terenu te gostujućim trijumfom nad Kazahstancima osvojili bi još 12 bodova što bi sa trenutna dva na kraju moglo biti dovoljno za drugo mjesto.

Bosna i Hercegovina naredni meč kvalifikacija igra u utorak protiv Kazahstana i pod imperativom je pobjede da se dovede u dobru poziciju za ostatak kvalifikacija u oktobru i novembru.

Inače, u subotu će Ukrajina dočekati Francusku, a Finci Kazahstan. U tim mečevima držat ćemo palčeve gostujućim selekcijama.

Ma bravo momci: Zmajevi u nevjerovatno hrabrom meču protiv superjake Francuske u gostima odigrali neriješeno 1-1!

Jako teške i žestoke riječi Zlatka Lagumdžije: “Željka Komšića kao da su proizveli Izetbegović, Čović i Dodik”