in ,

Divne vijesti dolaze iz Austrije: Alma Zadić se vratila na funkciju ministrice pravde samo dva mjeseca nakon poroda!

Alma Zadić, austrijska ministrica pravde porijeklom iz Bosne i Hercegovine vratila se na posao samo dva mjeseca nakon poroda

Alma Zadić
Alma Zadić

Alma Zadić, austrijska ministrica pravde porijeklom iz Bosne i Hercegovine vratila se na posao samo dva mjeseca nakon poroda. Naime, zanimljivo je da je Zadić 6. januara rodila sina, a već 15. marta vratila se u ministarstvo na svoju funkciju.

Za vrijeme odsustva ministrice Zadić, njene dužnosti obavljao je vicekancelar Werner Kogler.

Ministrica pravde na svom Facebook profilu zahvalila se Kogleru i najavila povratak na funkciju.

“Vraćam se Ministarstvu pravosuđa i radujem se nekim važnim projektima. Moje veliko hvala zamjeniku kancelaru Werner Kogler što me je predstavljao tokom mog odsustva, mom timu, izvanrednom osoblju i stručnjacima pravosuđa koji su ga podržavali u ovom vremenu”, napisala je.

Alma Zadić je austrijska političarka, pravnica, advokatica, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Prva je Bosanka u ministarstvu Austrije. Rođena je u Tuzli, a kao 10-godišnja djevojčica zbog rata s roditeljima se preselila u Beč.

Zadić je članica stranke Zelenih, a ministrica je pravde od 7. januara 2021. godine u Vladi Sebastiana Kurza. Također, bila je zastupnica u austrijskom parlamentu od 2017. godine.

Sebija Izetbegović potvrdila tužnu vijest: Na KCUS-u preminuo Mario Pejić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH

Pilot Emir Jabandžić upravlja Boingom 737 i leti po svjetskim destinacijama: “Tešanj je moja čaršija!”