in , ,

Dodik zgrozio sve: Ne vjerujem u budućnost postojanja BiH, proglasiti RS i “Herceg – Bosnu” nezavisnim državama

Dodik je istakao da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je u intervjuu Srni da treba ubrzati miran razlaz u BiH i da vjeruje da će brzo doći to vrijeme, te ocijenio da bi RS kao nezavisna država sigurno imala bolji standard.

Dodik je istakao da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH, te naglasio da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje RS kao nezavisne države.

“Perspektiva je da se obezbijede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredjeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH”, rekao je Dodik.

On je istakao da će RS kad tad biti nezavisna država srpskog naroda i drugih koji u njoj žive, napominjući da RS ima svoje stanovništvo, teritoriju, granice, da je definisana sa teritorijalno-političkog okvira, ima svoje institucije.

Dodik je istakao da je održavanje ovakve BiH pogrešno, da se treba okrenuti realnosti, te da je moguć samo mirni razlaz, proglašenje RS nezavisnom državom, Herceg – Bosne nezavisnom državom i nezavisna država za Bošnjake. “To bi učinilo narode spokojnijim, bolje usmjerenim na saradnju”, dodao je on.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Mozgalica: Koja osoba na slici je ljevoruka?

Opasna prepucavanja u Predsjedništvu BiH: Željko Komšić žurno reagovao na izjavu Milorada Dodika da “treba ubrzati miran razlaz u BiH”