in ,

Dodikov glasnogovornik “po ustaljenom receptu” poručio: “Sramno je da se SDS protivi nezavisnoj RS”

Kovačević je dodao da je član Predsjedništva BiH rekao i da je u BiH potrebno da se otvori dijalog i pozvao na medijaciju ne Zapad, već zemlje kojima narodi u BiH vjeruje – Srbiju, Tursku i Hrvatsku.

Izjava Mirka Šarovića da SDS ne podržava i da će se odlučno suprotstaviti mirnoj disoluciji BiH, odnosno nezavisnoj RS na najjasniji mogući način pokazuje koliko se tragično SDS odrodio od naroda RS, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da je ovom izjavom Mirko Šarović u potpunosti razotkrio i ogolio razloge zbog kojih su pojedini predstavnici opozicije u proteklih sedam dana na jedan skandalozan način pokušavali da problematizuju izjave Milorada Dodika na konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

On je naglasio da je sada potpuno evidentno da su predstavnici opozicije pokušavali da naprave problem od izlaganja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika isključivo po nalogu određenih centara moći sa Zapada i po nalogu političkog Sarajeva.

– Znali smo da je Zapad i političko Sarajevo tada zaboljelo što je Milorad Dodik u sred Sarajeva jasno i glasno, pred predsjednikom Turske i druga dva člana Predsjedništva BiH, rekao da RS ne prihvata nametanje stranaca i da je zbog dosadašnjih njihovih nametanja u potpunosti urušen Dejtonski sporazum na koji smo pristali 1995. godine i koji skoro da više ne postoji, ali nismo mogli vjerovati da će to zaboljeti i SDS – rekao je Kovačević.

On je dodao da je član Predsjedništva BiH rekao i da je u BiH potrebno da se otvori dijalog i pozvao na medijaciju ne Zapad, već zemlje kojima narodi u BiH vjeruje – Srbiju, Tursku i Hrvatsku.

– Podsjetiću da je Milorad Dodik tada naglasio da će, ukoliko ne budu uvažavani stavovi Republike Srpske u BiH, što se nas tiče rješenje biti mirna disolucija BiH, bez bilo kakvih sukoba. Republika Srpska je apsolutno protiv bilo kakvog sukoba.

Ne postoji nijedna tema zbog koje se vrijedi sukobljavati u BiH i svako rješenje koje u budućnosti bude u BiH mora da bude mirno – istakao je Kovačević.

On je rekao da SNSD nije mogao očekivati da će Mirko Šarović i SDS biti ti koji će se suprotstaviti mirnoj disoluciji i nezavisnoj RS.

– Potpuno je sramno i skandalozno da se nekada velika i nekada patriotska SDS, koja je učestvovala u osnivanju Republike Srpske, danas na ovaj način protivi volji i interesima srpskog naroda.

Za razliku od njih, SNSD će uvijek prinicipijelno i jasno na svakom mjestu da zagovara interese RS i srpskog naroda – poručio je Kovačević.

Napetost raste uoči ustoličenja Joanikija, obratili se Krivokapić i Abazović: Svi časni i pošteni crnogorci i građani, ne nasjedajte na manipulacije

Predsjednik SDA Sandžaka Ugljanin: “Očekujem izvinjenje Vučića i Ružića zbog zastrašivanja prosvjetnih radnika i djece”