in ,

Dragan Bursać bez dlake na jeziku o neproglašavanju Dana žalosti: “Dodik i njegovi poslušnici ostat će upamćeni kao ljudsko smeće”

Dragan Bursać komentarisao sramotnu odluku Vijeća ministara BiH.

Dragan Bursać komentarisao sramotnu odluku Vijeća ministara BiH.

Dragan Bursać, bh. kolumnista i novinar, oglasio se na svom Facebook profilu povodom vijesti o tome da Vijeće ministara BiH nije usvojilo odluku o proglašavanju Dana žalosti u nedjelju (11. juli) na području cijele Bosne i Hercegovine.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– “Vijeće ministara odbilo da proglasi 11. juli za Dan žalosti u BiH”

Sad se ja pitam, onako ljudski, koji ološ od čovjeka i smrad moraš biti da ne proglasiš Dan žalosti na teritoriji cijele zemlje? Najiskrenije se pitam!?Pazite, to su ljudi koje mi plaćamo i koji vode zemlju. Ali stavimo sve to sa strane.

Nego, koji nečovjek moraš biti pa ne pogledati na suzu majčinu, na grad pod zemljom od 8372 ljudska bića??? I dok Parlamenti od Kanade, Novog Zelanda, do Crne Gore i Kosova usvajaju Rezolucije o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, u nas 11. jul nije ni Dan žalosti na državnom nivou. Eheej, u zemlji u kojoj je počinjen genocid nema ni Dana žalosti, zvanično!

Treba biti otvoren i kazati da će Milorad Dodik i njegovi poslušnici ostati upamćeni kao najveće smeće posljeratno, kažem-ne samo političko nego i ljudsko – napisao je Bursać na Facebooku.

Generalni sekretar UN-a Antonio Guterres: “Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”

Ni ove godine nije izostala podrška: “Žene u crnom” iz Srbije došle u Potočare da odaju počast žrtvama genocida