in , ,

Dragan Lukač se oglasio nakon hapšenja: “Bili smo svjesni da će to biti velika sramota za policiju”

Nakon dramatičnog hapšenja u Banja Luci oglasio se ministar MUP-a RS Dragan Lukač.

Nakon dramatičnog hapšenja u Banja Luci oglasio se ministar MUP-a RS Dragan Lukač.

“Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješimo ulogu bilo kojeg pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom”, poručio je danas Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

“Poruka svim našim građanima je da i ovim primjerom dokazujemo da policija RS ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško”, izjavio je Lukač.

“Kao što sam i najavio na konferenciji prošle sedmice povodom Kolegija ministra i predstavljanja rada MUP a za proteklih šest mjeseci ove godine da ćemo se obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu”, podvukao je on.

On tvrdi da iako su bili svjesni da će to biti velika sramota za policiju i da će izazvati negativne reakcije građana nijednog trenutka nisu pomislili da odustanu ili nešto prikriju u vezi uloge njihovih pripadnika sa kriminalnim klanovima.

VEZANI TEKST: Pogledajte snimak dramatičnog hapšenja u Banja Luci: “Pali” inspektor, dva policajca i pripadnik škaljarskog klana

“Njihove kontakte i veze pratimo već duže vrijeme i nećemo odustati od procesuiranja bilo koga službenika ili lica koja su umiješana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima”, dodao je Lukač.

Pogledajte snimak dramatičnog hapšenja u Banja Luci: “Pali” inspektor, dva policajca i pripadnik škaljarskog klana

Lepa Brena podjelila zajedničku sliku sa sestrom, oduševila sve, kažu da nevjerovatno liče…