in ,

Draginja Vuksanović-Stanković diže na uzbunu: “Zločinačka velikosrpska politika ponovo bi da žari i pali”

Zastupnica Socijaldemokratske partije, Draginja Vuksanović Stanković, oglasila se nakon izjava Aleksandra Vulina.

Zastupnica Socijaldemokratske partije u Crnoj Gori, Draginja Vuksanović Stanković, oglasila se nakon izjava Aleksandra Vulina.

“Gubitnici posljednja četiri rata za Veliku Srbiju Vulin i Vučić, prije kao kaplari kod Miloševića, sada kao navodne vođe, kreću u rušenje granica međunarodno priznatih država pod novim imenom – Srpski Svet. Hstorija, a i Crna Gora će im pokazati kako završavaju kaplari kada kao vođe krenu u agresiju na susjede, saopštila je Vuksanović – Stanković.

“Zločinačka velikosrpska politika, koja je proizvela najveća stradanja poslije 2. svjetskog rata, ponovo bi htjela da žari i pali po regionu. Ponovo bi htjeli da zloupotrebom i manipulisanjem ljudi u osvajačke pohode iako je toj suludoj politici presudio Hag, cio civilizovani svijet, a nedavno je obilježena godišnjica srebreničkog genocida koji je počinila politika koju hoće da reinkarniraju Vučić, Vulin i DF kao dio vlasti u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Dok se dešavaju, kako je ocijenila, primitivne i zlokobne orgije po Beogradu i Crnoj Gori, Demokrate i URA iskazuju spremnost da ovdašnji Vučićevi velikosprski izvođači budu i formalno dio Vlade.

“Da nas vode u svijetlu budućnost zagrljeni sa Mandićem, Vulinom,Vučićem, Šešeljem. Da, to je ta nova Crna Gora na koju ćemo se morati navići. Relaksirano, kako bi rekli naši gejmčendžeri – sa srpskim svetom u svijetlu budućnost. Da se sa najrigidnijom radikalskom politikom može samo u politički pakao a ne u demokratske promjene, znao je svako ko išta zna o Crnoj Gori, regionu i našoj bliskoj prošlosti. Ključni proizvod načina političkih promjena od 30. avgusta je reinkarnacija najrigidnije i najretrogradnije svijesti koja nam zlokobno najavljuje povratak u mrak 90-ih”, navodi Vuksanović Staković.

Poručuje da glavni krivci za to nijesu radikalni velikosrpski nacionalisti, već oni “ evropejci” i “mudraci” koji su im, kako navodi, dali vlast i širom otvorili vrata politici koje se grozi čitavi civilizovani svijet.

“Zato, gospodo iz tzv. građanskog dijela vlasti, umjesto što se premišljate hoćete li Vučiću i Vulinu omogućiti da trijumfalno uđu u novu ili rekonstruisanu Vladu, bilo bi mnogo bolje da se pokušate trgnuti iz zimskog sna, dok još nije prekasno. Izbor je na vama a građanska Crna Gora će se tom primitivnom nacionalizmu i velikodržavlju oduprijeti i bez vas”, zaključuje zastupnica SDP-a.

Dragan Bursać brutalno poklopio ideje iz Srbije: “Milorad Dodik nogama i rukama burgija da sve Srbe đuture priključi”

Gdje je uoči Bajrama nestao Mladen Grujičić nakon što je izazvao incident u Srebrenici?