in ,

Draško Stanivuković na press konferenciji: “Ako je neko zaštićen ko “beli međed”, to su oni, a ne ja”

Draško Stanivuković je naveo o kojim se krivičnim djelima radi

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, na današnjoj press konferenciji obznanio je da su protiv njega pokrenute dvije krivične prijave. Istakao je sa tim prijavama koji su vezani za pokušaj rušenja terase Kajak, “MUP RS lopove štiti od poštenog naroda”.

Draško Stanivuković je naveo o kojim se krivičnim djelima radi.

“Kažu da sam neovlašteno fotografisao Kajak. Kakvo je to krivično djelo? Kajak je na našoj imovini. Da li je naovlašteno fotografisati Gradsku upravu ili neke druge ugostiteljski objekat koji je javnog karaktera? Ako je iko fotografisao, to su svi drugi fotografisali mene i Kajak. Ja sam bio akter. Ja sam bio ispred kamere, nisam fotografisao. Kako su izmislli i šta će me sutra ispitivati, ja pojma nemam”, kazao je.

Smatra da je ovo dokaz da je MUP RS jedna “privatizovana institucija koja radi kako kažu porodica Radišić i porodica Dodik.”

Navodi da je drugo krivično djelo za koje se sumnjiči ugrožavanje sigurnosti porodice Radišić.

“Ako je neko ugrožen, to sam ja, a ne oni. Ako je neko zaštićen ko beli međed, e to su oni, a ne ja. Ako neko štiti porodicu Radišić, to je MUP. Ni na jendu moju krivičnu prijavu nisu reagovali, a na njihovu svaku reaguju. I to promptno i efikasno,” istakao je.

Stanivuković se pita kako porodica Radišić može biti ugrožena, ako nisu bili na mjestu događaja.

“Ovo je toliko smiješno i moj zaključak je da ovi ljudi lopove štite od poštenog naroda. Među pošten narod svrstavam sebe i sve ljude koji su tamo bili. Mi se borimo protiv neovlaštenje gradnje, nelegalne gradnje, ali za lopove i one koji su gradili na gradskoj imovini i koji su oteli gradsku imovinu, nema nikakvih sankcija”, naglasio je Draško Stanivuković.

Milorad Dodik “polupao lončiće”: “Mislim da je vrijeme da se Srbija i Hrvatska vrate u nadgledavanje provođenja Dejtonskog mirovnog sporazuma”

Akademik Duraković bez dlake na jeziku: “Nije prvi put da se islam u Austriji markira kao navodno legitimna meta!”