in ,

Draško Stanivuković oštro reagovao na krivičnu prijavu, odmah je uputio poziv Draganu Lukaču!

– Jučer mi je uručen poziv. Pozvan sam na saslušanje i teretim se kao osumnjičeni, kaže Stanivuković

“Zašto niko prije mene nije pozvan na saslušanje? Zašto nikom prije nije stavljeno na teret ovo krivično djelo?”

Tako je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković prokomentarisao činjenicu da je dobio poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Prema do sada dostupnim informacijama radi se o nedavnom protestu ugostitelja i drugih nezadovoljnih radnika u Banja Luci.

– Ono što je posebno katastrofalno je što mi se stavlja na teret krivično djelo. Morate biti svjesni da se u policiju na saslušanje više ne zove Draško Stanivuković već gradonačelnik Banja Luke, najvećeg grada u RS. To je dodatni pritisak Minstarstva unutrašnjih poslova i meni postaje samo da im postavim pitanje: Zašto niko prije mene nije pozvan na saslušanje? Zašto nikom prije nije stavljeno na teret ovo krivično djelo? – upitao je Stanivuković.

Smatra da je paradoksalno što nikom od zvaničnika od „Staše Košarca pa do svih načelnika i gradonačelnika koji su prisustvovali čuvenim žurkama“ nije policija došla na vrata, osim gradonačelniku Banja Luke.

– Jučer mi je uručen poziv. Pozvan sam na saslušanje i teretim se kao osumnjičeni, kao odgovorni za krivično djelo, iako sam na poziv mještana izašao pred te ljude. To je neviđen presedan i licemjerstvo. Sud će to osporiti i sve će to pasti u vodu, kao i neke ranije tužbe. To je politička priča kao što je i politička priča za izmišljenu aferu o „bubici“ Ako je ta afera toliko značajna i ako je to tolika katastrofa, zašto se o tome nije oglasio kabinet predsjednika Srbije – naveo je on.

Kaže da je njegova dužnost da se odazove na poziv za saslušanje, ali da mora vidjeti da li će mu to obaveze dozvoliti.

– Nastojaću da odgodim sve obaveze koje mogu i da se odazovem pozivu. Ono što sam dužan je da predočim fotografije sa svih korona žurki, svih funkcionera i molio bih da na tom saslušanju bude ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, kako bih mu pokazao te fotografije – zaključio je Stanivuković.

Pjevačica Jadranka Barjaktarović vraćena sa srpske granice

Dodik žestoko reagovao na izjavu Vijeća za provedbu mira u BiH: “Entiteti su postojali i prije Dejtona!”