in , ,

Draško Stanivuković poslušao “glas naroda” pa žestoko kritikovan iz MUP-a RS

Iz banjalučke Policijske uprave saopšteno je da smatraju neprimjerenim ponašanje gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića

Iz banjalučke Policijske uprave saopšteno je da smatraju neprimjerenim ponašanje gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića u pokušaju da utiče na izbor člana policije u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Naime, u Gradskom štabu za vanredne situacije nalazio se i Radenko Stakić, pripadnik PU Banja Luka za kojeg članovi grupe “Pravda za Davida“ tvrde da je tukao, maltretirao i hapsio majku ubijenog Davida Dragičevića.

Nije dugo trebalo da se oglasi i novopečeni gradonačelnik sa zahtjevom MUP-u RS da predloži drugu osobu za Štab za vanredne situacije.

“Nekada moramo ispravljati i one greške koje nisu naše. Tražili smo od MUP-a da predlože drugu osobu koja će biti član Štaba za vanredne situacije za saradnju sa policijom. Radenko Stakić više neće biti član Štaba zbog velikog nezadovaljstva građana i žalbi na njegov rad, pogotovo zbog ružnih slika koje smo imali priliku da vidimo 2018. dok smo se svi borili za pravdu i istinu. Banja Luka osluškuje svoje građane, uvažava njihovo mišljenje i nećemo iznevjeriti povjerenje koje ste nam ukazali“, poručio je Stanivuković – prenosi Klix.

No u banjalučkoj policiji misle drugačije. Oni tvrde da se ovim činom gradonačelnik direktno politički miješa u ovlaštenja i rad policije zbog čega više neće učestvovati u radu Štaba za vanredne situacije.

“Zbog takvog neprimjerenog ponašanja, Policijska uprava Banja Luka neće učestvovati u radu Gradskog štaba za vanredne situacije dok gradonačelnik ne povuče svoj zahtjev i prestane se miješati u nadležnosti i rad policije”, navode iz Policijske uprave Banja Luka.

Policijska uprava Banja Luka će, u skladu sa svojim ovlaštenjima, nastaviti da preduzima sve zakonom predviđene mjere radi zaštite građana i njihove imovine, dodaje se u saopštenju.

“Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pokazuje elementarno neznanje kada su u pitanju pozitivni zakonski propisi koji regulišu rad Ministarstva unutrašnjih poslova RS”, navode iz Policijske uprave Banja Luka.

U Zenici organizovan skup podrške Sakibu Mahmuljinu zbog nepravomoćne presude od 10 godina zatvora

Potresna ispovijest, već 13 godina traži svoje roditelje: “Ostavljena sam u Sarajevu kao beba u kutiji”