in , ,

Draško Stanivuković se ne zeza: Ono što je jučer najavio, to je danas i uradio! “Bilbordi se skidaju i komunalne naknade počinju plaćati!”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je objavio zanimljive fotografije

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je objavio zanimljive fotografije iz grada na Vrbasu.

“Red zaveden za jedan dan! Bilbordi se skidaju i komunalne naknade počinju plaćati! Nikada više zahtjeva nego danas da se plati naknada! Više ništa nije isto! Za nas svaki čovjek, svaka firma imaju jednaka prava, a i obevaze”, naveo je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon što je jučer izdao hitan nalog da se ispitaju sve nepravilnosti oko postavljenih bilborda i drugih reklamnih površina na području grada.

On je Komunalnoj policiji naložio da sačini zapisnike o zatečenom stanju i svim uočenim nepravilnostima i sa istima upozna odgovorne subjekte, te naloži hitno otklanjanje uočenih nedostataka u okviru rokova određenih zakonom i aktima Grada.

Takođe, on je Odjeljenju za inspekcijske poslove naredio da izvrši evidenciju svih bilborda koja su postavila NN lica i da spisak istih dostavi Kabinetu gradonačelnika.

Podsjećamo da je tome prethodio izvještaj „Tima za reviziju“ koji je utvrdio da u gradu ima 372 bilborda, koje je identifikovala Komunalna policija, od čega je 159 nelegalno postavljenih za koje se ne plaća komunalna naknada, zbog čega je budžet godišnje oštećen do pola miliona maraka.

Takođe, u okviru ove akcije pronađeno je i 50 bilborda „koji nisu ničiji“, odnosno ne zna se čije su vlasništvo.

Zastupnica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon: “Ja se bojim za BiH jer je to kao neka tempirana bomba”

Draško Stanivuković predao krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, ali i protiv Letića, Ćućuna i Mitrovića