in ,

Draško Stanivuković zatvorio kafić kuma Milorada Dodika: “Ova ceremonija zatvaranja je važnija od mnogih svečanosti otvaranja”

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković prisustvovao je, kako je i najavio, zatvaranju restorana “Kajak”, a koji je u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković prisustvovao je, kako je i najavio, zatvaranju restorana “Kajak”, a koji je u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića.

– Ovo je formalni čin zatvaranja koji pokreće novu epohu i novi period u našem gradu u kojem su svi jednaki i nema privilegovanih! Ova ceremonija zatvaranja je važnija od mnogih svečanosti otvaranja koje smo do sada imali. Nastavljamo snažno i odlučno – poručio je Stanivuković na Facebook profilu.

Podsjećamo, dio restorana “Kajak” je izgrađen na gradskom zemljištu i bez ikakvih dozvola, tako da će ovaj objekat biti srušen, ranije je najavio Stanivuković.

Na objekat je stavljena crvena traka na kojoj piše “Objekat zatvoren. Gradska uprava”, a ispred objekta postavio je pano na kojem piše “Ovo je naša imovina, vraćamo je”.

Kako je kazao, zatvaranje ovog lokala je važnije od mnogih otvaranja koja su se svečano obilježavala, jer šalje jaku poruku – poruku koju građani čekaju dvije decenije, poruku da nema nedodirljivih.

“I ova traka koja je danas postavljena nije samo obična traka, nego simbol deprivatizacije ovog grada”, kazao je on.

Stanivuković je najavio da se istražuju i drugi slični slučajevi u gradu.

“Pitaju kako se ne bojim, ja pitam kako se oni ne boje? Jesam li ja kršio zakon ili oni”, zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Porodica Radišić je također reagovala optuživši Stanivukovića da je iznio niz neistina.

Fra Ivo Marković i Dragan Čović

Fra Ivo Marković direktno u sridu: “Izborni zakon koji goni Čović je takav da sarajevski Hrvat duplo manje vrijedi od hercegovačkog Hrvata”

Nebojša Vukanović uputio jasnu poruku Miloradu Dodiku: Ni Srbija nas ne bi priznala