in ,

Džaferović bez ustezanja: Bez obzira na stavove i mišljenja ambasade Ruske Federacije, Bosna će nastaviti put u NATO!

“Vanjskopolitički ciljevi BiH su definirani Strategijom vanjske politike BiH”

Iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića na upit Radiosarajevo.ba reagovali su na jučerašnje otvorene prijetnje zvanične Moskve putem Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu u slučaju priključenja naše zemlje NATO Savezu.

“Vanjskopolitički ciljevi BiH su definirani Strategijom vanjske politike BiH. Kada je članstvo u NATO-u u pitanju stvari su definirane i Zakonom o odbrani i odlukama Predsjedništva BiH. Bosna i Hercegovina će nastaviti tim putem, bez obzira na stavove i mišljenja ambasade Ruske Federacije”, kazali su iz Kabineta Šefika Džaferovića.

Podsjetimo, Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini je otvoreno upozorila da će u slučaju “praktičnog približavanja” naše zemlje i NATO-a “reagovati na taj neprijateljski korak”.

Ambasada Rusije je, uz ostalo, saopćila da je smisao postojanja NATO-a, koji se pretvorio u geopolitički projekt Zapada, navodno, “borba protiv Rusije” i da će “pristupanje BiH NATO-u prinuditi Sarajevo da zauzme stranu u vojno-političkoj konfrontaciji čiju filozofiju Amerikanci, a uslijed njih i NATO, nameću Evropi”.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Šef Kluba zastupnika HDZ u Parlamentu BiH o upozorenju Rusije: “Neće nama strane ambasade soliti pamet”

Zajednička poruka ambasada EU: Napadi se više neće tolerisati!