in , ,

Džeko postavio još jedan rekord: Bolji je i od Ibrahimovića, Shevchenka…

Na prvom mjestu je Cristiano Ronaldo sa 62 postignuta gola, drugi je Lewandowski sa 43, a na trećem mjestu je Robbie Keane sa 41

Kapiten reprezentacije BiH, Edin Džeko, jedan je od najboljih evropskih napadača u posljednjih deset godina što potvrđuju mnoge brojke i analize, a nedavno je objavljena i tabela najboljih strijelaca evropskih kvalifikacija za EURO i SP.

Džeko je na visokoj četvrtoj poziciji sa ukupnih 40 golova, od toga 24 je postigao u kvalifikacijama za SP, a 16 za EURO.

Prvi na listi je portugalac Cristiano Ronaldo sa 62 gola, na drugom mjestu je Robert Lewandowski sa 43 pogotka, a mjesto iznad našeg Dijamanta je Irac Robbie Keane koji je 41 put zatresao protivničku mrežu.

S obzirom na to da je Keane završio igračku karijeru, za očekivati je da Džeko može do trećeg mjesta. Navijači vjeruju da naš kapiten može prestići i napadača Bayerna, a objava Edina Džeke na njegovoj stranici nam daje vjeru u to.

Pomenimo još da je Zlatan Ibrahimović peti na listi sa 38 golova, te da je ukrajinski selektor Andriy Shevchenko šesti sa 36 pogodaka, prenosi reprezentacija.ba.

Bh. kandidat za Oscara film “Quo Vadis, Aida?” rediteljice Jasmile Žbanić osvojio nagradu publike na 26. Vilnius Internacionalnom Film Festivalu

Ana Nikolić dogurala do 100 kg, ali onda je nastupio preokret: Evo kako je skinula 50 kg!