in , , ,

Emir & Frozen Camels objavili novu pjesmu: Poslušajte “Rat za ljubav”

Rock bend Emir & Frozen Camels predstavljaju novu pjesmu

Rock bend Emir & Frozen Camels predstavljaju novu pjesmu imena “Rat za ljubav”. Radi se o pjesmi koja žestokim i prepoznatljivim zvukom podsjeća na “smrznute kamile” s početka njihove karijere.

Pjesma je snimljena u američkom studiju “Definition Media” na Floridi, dok miks i produkciju potpisuje nedavno preminuli hrvatski producent Miro Vidović.

“Pišući ovu pjesmu kroz glavu mi je puno puta prošla misao kako živimo u podneblju i vremenu u kojem se priča o ratu non stop vrti na sve strane i gdje je riječ “rat” nekako oduvjek utkana u svaku poru našeg društva i života. Onda mi je palo na pamet da je vjerovatno jedini rat vrijedan ratovanja, naše energije, pa i života. ustvari rat za ljubav. Ono što ovu pjesmu na personalnom nivou čini preposabnom za mene je fakt da je ovo zadnja pjesma koju je u svom životu miksao i producirao moj nedavno prerano preminuli prijatelj Miro Vidović”, riječi su autora pjesme “Rat za ljubav” Emira Bukovice.

Pjesma “Rat za ljubav” je dobila i interesantan videospot koji je režirao talentirani Jasmin Jatić, iza kojeg stoji puno dobrih videospotova, između ostalih i oni za Darka Rundeka i Zabranjeno Pušenje.

Spot osim benda prikazuje i govori o nekim trenutnim neuralgičnim svjetskim temama, od korone, preko požara u Australiji, proteklih izbora u Americi, do događanja na Balkanu itd. Spot je i svojevrsni “In Memoriam” hrvatskom producentu Miru Vidoviću koji je i ranije miksao i producirao neke od najpoznatijih pjesama benda Emir & Frozen Camels, kao što su “Alina (No Pasaran)”, “Jedina” itd.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio još jednu optužnicu za genocid u Srebrenici

Glas mladih iz Zenice treba da se čuje: Nova i inovativna TV emisija stiže na male ekrane