in , ,

Evropska unija reagovala na objavu Aleksandra Vučića na Instagramu o Kosovu i krstu

Evropska unija je reagovala na objavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu sa fotografijom na kojoj je mapu Kosova pokrio zastavom Srbije i Kosovo nazvao “srpskim krstom”

Evropska unija je reagovala na objavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na Instagramu sa fotografijom na kojoj je mapu Kosova pokrio zastavom Srbije i Kosovo nazvao “srpskim krstom”.

Zvaničnici EU su upozorili lidere u Beogradu i Prištini da se uzdrže od radnji koje bi uticale na proces normalizacije odnosa, izvjestio je Radio Slobodna Evropa.

“Kao što smo rekli mnogo puta tokom godina, Srbija i Kosovo trebalo bi da se uzdrže od dijela i izjava koje su kontraproduktivne za normalizaciju njihovih odnosa i rad na postizanju sveobuhvatnog sporazuma”, rekao je jedan portparol EU.

Predsjednik Srbije je ovo objavio povodom godišnjice martovskih nasilja na Kosovu, koji su se desili 17. marta 2004. godine.

“Kosovo nije naše breme, već naš krst, a sa krsta se bolje nego ispod njega, vidi varsksrnuće”, naveo je Vučić.

Zvaničnici EU, međutim, ističu da svi lideri u regionu imaju obavezu da doprinesu procesu pomirenja i stabilnosti.

“EU je uvek pozivala sve političke aktere u Srbiji, na Kosovu i u ostatku regiona da se uključe u akcije i deklaracije koje stvaraju i promovišu atmosferu pogodnu za pomirenje, regionalnu stabilnost i saradnju, a ne da urade suprotno”, poručio je portparol EU.

Priča koja ostavlja bez daha, Bosanac Hazim Čaušević 30 godina živi i radi u Rusiji: Izgradio je “mini carstvo”!

Denis Zvizdić tvrdi: “Milorad Dodik je pjevač koji svoj repertoar prilagođava publici, u Turskoj je rekao da nije za nezavisnost RS”