in ,

Fantastičan politički uspjeh Austrijanke bosanskog porijekla Samire Mujkanović: Jedna od najmlađih je na funkciji Stadträtina širom cijele Austrije!

Gradsko vijeće u gradu Stockerau je, skoro jednoglasno sa samo jednim nevažećim glasom, na tu poziciju izabralo Austrijanku bosanskog porijekla Samiru Mujkanović

Austrija je prije nekoliko dana dobila jednu od najmlađih ako ne i najmlađu Stadträtinu (pozicija između vijećnika i načelnika Opštine).

Gradsko vijeće u gradu Stockerau je, skoro jednoglasno sa samo jednim nevažećim glasom, na tu poziciju izabralo Austrijanku bosanskog porijekla Samiru Mujkanović (24), koja je već od ponedeljka preuzela resor koji obuhvata obrazovanje, zdravstvo, socijalna pitanja i integracije.

Mujkanović, čiji korijeni po ocu potiču iz tuzlanskog kraja, a po majci iz podrinjsko-zvorničkog, je ujedno i jedna od najmlađih, ako ne i najmlađa na toj funkciji širom cijele Austrije.

Ova mlada i uspješna djevoka, pored svog političkog angažmana i zalaganja po raznim pitanjima, studira i dva fakulteta.

Kako je istakla za portal bhdijaspora.net, pohađa studije pravnih nauka u poodmaklom stadijumu kao i političku akademiju u Beču.

Uz sve to je i privatno zaposlena i radi u AL-NÖ (državna institucija koja zastupa prava radnika ali i građana po raznim pitanjima).

Jusuf Arifagić je preživio tri zloglasna logora: Milomiru Mariću treba zabraniti da govori, neka dođe u Kozarac da vidi gdje je ubijeno šestero braće

I Srbi “opleli” po Aleksandru Vučiću: “Ništa mu nije sveto, Jasenovac je postojao i prije i poslije njega”