in , ,

Fantastične vijesti za dijasporu: Uvodi se prva direktna linija između Bosne i Hercegovine i SAD, Eastern Airlines iz Sarajeva leti za Chicago!

Američki avioprijevoznik Eastern Airlines pokrenut će krajem maja jedan sedmični let između Chicaga i Sarajeva

Američki avioprijevoznik Eastern Airlines pokrenut će krajem maja jedan sedmični let između Chicaga i Sarajeva, čime će se uvesti prvi direktni letovi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine i SAD-a.

Planiran je let svakog petka iz Chicaga s arodroma O’Hare, počevši od 28. maja do 3. septembra, dok će povratak biti nedjeljom. Linija je zamišljena kao sezonska.

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 898 dolara, a povratne od 1.826 dolara.

Svi letovovi bit će avionom Boeing 767-200ER u koji se može smjestiti 238 putnika, od kojih je osamnaest u premium klasi, a preostalih 220 u ekonomskoj, piše specijalizirani portal ExYu Aviation.

Karte za letove već su puštene u prodaju putem web stranice ove aviokompanije, a Chicago je i ranije bio druga najprometnija ruta iz Sarajeva prema Sjedinjenim Državama nakon New Yorka.

Državljani Bosne i Hercegovine smiju ući u Sjedinjene Države s važećom vizom i negativnim testom na koronavirus, dok američki državljani također mogu ući u Bosnu i Hercegovinu s negativnim PCR testom.

Priča o izvoru sa kojeg su pili bosanski kraljevi: “Toga nigdje na svijetu nema”

Draško Stanivuković zaprepastio javnost: “Izjava gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić je greška”