Grozna situacija u glavnom gradu BiH, Sarajka stradala zbog “javašluka nadležnih”: Zapela za armaturu i zamalo izgubila oko

Crna hronika Posljednje Vijesti

Zbog polomnjenog betonskog čunja tokom nedavne saobraćajne nesreće kod Centralne banke u Sarajevu, pješakinja je zapela za armaturu i pala zaradivši podljeve i napuknutu arkadu te se javila kako bi pozvala nadležne da reaguju i saniraju područje kako se i drugi ne bi povrijedili.

U nezgodi koja se desila u ulici Maršala Tita u Sarajevu jedna starija gospođa zapela je za armaturu te pala na tramvajske šine zbog čega je skoro izgubila oko te je kako kaže “dobro prošla” sa “samo napuknutom arkadom i podljevom na bradi”.

Nezgoda se desila u jutarnjim satima na tramvajskoj stanici ispred Centralne banke gdje je prije tri sedmice u saobraćajnoj nesreći polomljeno nekoliko betonskih čunjeva, a koji još uvijek nisu sanirani.

Podsjećamo do nesreće je došlo kada se vozačica putničkog vozila vozilom popela na trotoar i pritom udarila dva pješaka.

Upravo je armatura na mjestu betonskog čunja bila uzrok pada pješakinje koja je kako kaže ogorčena javašlukom nadležnih te je “prava zdrava nastradala” tuđom krivicom.

Kazala je kako u periodu kad se desila nezgoda na navedenom području nije bilo gužve niti drugih distrakcija koje su joj mogle skrenuti pažnju.

Istakla je da su joj sugrađani odmah pritekli u pomoć te kako je sreća da povrede nisu bile veće.

“Pola dana provela sam kod ljekara pokušavajući sanirati štetu. Pijem analgetike, stavljam kapi i mast u oči, nema sna od bolova”, rekla je povrijeđena Sarajka – prenosi Klix.

Istakla je da se javila sa željom da se drugima ne desi nešto slično te kako bi pozvala nadležne da reaguju i nešto učine po ovom pitanju.

“Šta bi tek bilo da je slijepa osoba ili dijete bilo u pitanju. Pišem ovo da se drugima ne desi. Ogorčena sam!”, poručila je.

Leave your vote