in , ,

Hladan tuš: Mirko Šarović bez puno razmišljanja odbio ponudu Željke Cvijanović

Šarović odmah odgovorio Cvijanovićki

Predsjednica RS Željka Cvijanović najavila je za sutra sastanak sa liderima opozicionih stranaka u tom entitetu, povodom imenovanja Christiana Schmidta za visokog predstavnika u BiH, ali sudeći prema prvim reakcijama, taj sastanak je neizvjestan.

– Neću ići. Predsjednica RS je danas imala sastanak sa strankama pozicije, pa im je danas palo na pamet da pozovu i nas, opozicione stranke. Šta je to? Predsjednica RS, za koju bi trebali biti svi isti, bez obzira odakle dolazimo, dijeli nas, što je neprihvatljivo. Kao, mi smo održali sastanak, pa ako hoćete pridružite nam se u našim zaključcima – dodaje Šarović.

Lideri stranaka vladajuće koalicije, na današnjem sastaku kod Cvijanović, kome je prisustvovao i premijer Radovan Višković, zaključili su da je imenovanje Schmidta za nasljednika Valentina Inzka sporno jer je suprotno procedurama iz Dejtonskog mirovnog sporazuma.

VEZANI TEKST: Željka Cvijanović ljuta nakon imenovanja Christiana Schmidta za novog visokog predstavnika u BiH

U BiH teško naći zidara i za dnevnicu od 100KM

Bivši predsjednik Srbje Boris Tadić najavljuje tužbe, objavio i dokument: “Da zatvorimo i tu već čuvenu laž o “topljenju tenkova””