in , ,

Hrvatski mediji o intervju Hadžifjezovića sa Vučićem: “Jesi li pucao na Sarajevo?”

Intervju koji je Senad Hadžifjezović obavio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa posebnom će se pažnjom gledati i u susjednoj Hrvatskoj

Intervju koji je Senad Hadžifjezović obavio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa posebnom će se pažnjom gledati i u susjednoj Hrvatskoj.

Potvrda toga je i tekst Jutarnjeg lista koji najavljuje emitovanje razgovora.

Tokom boravka u Sarajevu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, kojima je uručio donirana cjepiva, a nakon toga dao je kratki intervju za bosanskohercegovačku televiziju Face TV – piše Jutarnji.

Ovo je zapravo “uvodni intervju”, najavni, kako je objasnio Vučić i javno, u kameru, najavio kako će do 15. aptila dati “veliki intervju” uživo, o svim našim “jadima”.

Kako je najavila FACE TV prvi intervju će biti emitovan u petak 15. 03. u 18 i 45 sati.

– Ako do 15. aprila ne dam veliki intervju uživo za FACE, imate me pravo svaki dan, nakon tog dana, nazivati lažovom! No, morate doći u Beograd prije intervjua da Vam pokažem nešto i da to snimite – rekao je predsjednik Srbije u kratkom razgovoru s poznatim BiH novinarom Senadom Hadžifejzovićem piše dalje Jutarnji.

Hadžifejzović je između ostalog pitao Vučića hoće li se pola države Bosne i Hercegovine, entitet Republika Srpska, otcijepiti i priključiti Srbiji?

– Ne tjerajte me da govorim što stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i predstavnicima i Hrvata i Bošnjaka, a zna i Mile šta sve mislim, odgovorio je.

Na pitanje ruši li Dodik Vučića, ili Vučić može preko noći pustiti Dodika “niz rijeku”, odgovorio je:

– Nikada neću da vraćam naše odnose na ono što je bilo u vreme Miloševića i Karadžića.

Između ostalog, Senad Hadžifejzović je Vučića pitao i da li je pucao na Sarajevo. Kako je to izgledao i što je Vučić odgovorio najbolje je pogledati u video snimci razgovora.

Sva tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine čekala su kraj intervjua u salonu, a onda je ušao predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik – piše Jutarnji.

Na Dodikovo dobacivanje, voditelj Hadžifejzović se našalio: ‘Milorade, mi smo se dogovorili – smijenjen si!’ – zaključuje se u tekstu.

Pogledajte najavu prvog intervjua.

Ambasadorica Martina Mlinarević Sopta objavila vrlo lijepu vijest iz Češke Republike: “Pokrenuli smo pregovore sa čelnicima WizzAira!”

PROTESTI UGOSTITELJA U TUZLI Tvrde da je odluka za skraćivanje radnog vremena objektima do 20.00 sati diskriminatorna!