in ,

“Hvalite me moja medna usta” Zoran Milanović u Mostaru: “Hrvatska je u tom smislu naprosto standard iznad”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas boravi u Mostaru gdje se obratio medijima.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas boravi u Mostaru gdje se obratio medijima.

Milanović se sastao s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru, a potom je održao i predavanje.

“Moja dužnost je kad vidim nešto što mi se ne sviđa, za što smatram da je protivno duhu i slovu, dobrim odnosima među dvije države, da to i kažem”, rekao je Milanović.

“Ovo je hrvatsko sveučilište, ali je dobro da se tako ne zove. Neke stvari se ne trebaju izraziti riječima i slovima. Ono je i univerzalno sveučilište, jedino je sveučilište, nije univerzitet. Ima visoke ambicije, s obzirom na teške okolnosti u kojima radi, dobro sarađuje s hrvatskom državom i to je dužnost, pa ako hoćete i pametna politika Hrvatske, da pomaže ovom sveučilištu”, rekao je Milanović.

“Međutim, postoje i identiteti. Vaš i identitet većine vas, moj identitet je hrvatski identitet. Da nije, ne bih se kandidirao za predsjednika. Da radim drukčije, radio bih protiv slova i Ustava hrvatske države”, rekao je Milanović.

“U ovom trenutku hrvatski narod ne može izabrati svog člana Predsjedništva BiH. Ta je stvar simbolična, ali ljudi su zbog nje radili najljepše, ali i najgore stvari. To je temelj dogovora i zajedničkog života. U Hrvatskoj imamo sistem zaštite nacionalnih manjina kakve nema vjerovatno ni jedna zemlja u Evropi.

Toliko manjina, od kojih nisu autohtone, od kojih su neke toliko malobrojne, Hrvatska je u tom smislu naprosto standard iznad. Ali za predstavnike etničke grupe mogu glasati samo pripadnici te etničke grupe. Kako se to postaje? Pa tako da se deklarirate kao takav, to nije sramota, to piše u izbornim knjigama”, poručio je Milanović pa dodao:

“Bosna i Hercegovina je prijateljska država, ona je susjedna država. Kad govorimo o općim stvarima, govorim u ime države koja ima itekakav nacionalni interes – i politički i sigurnosni, u stanju Bosne i Hercegovine. Čak i da ovdje ne živi pola milona Hrvata, interes Hrvatske je veći od većine evropskih zemalja. Ko god kaže da ovdje dolazimo uplitati se u interese BiH, to jednostavno nije istina, to je jeftina podmetaljka.”

Tuča na gradskom trgu u Tesliću, povrijeđene dvije osobe i policajac, nakon svega pokrenuta istraga

Pogledajte kako je zlatna Lana Pudar, ponos BiH, dočekana u Sarajevu!